Bag om projektet

VISIONER FOR MAGELØSE

 

Vi er i fuld gang med at forme MAGELØSE. Husene er tegnet, og vi forventer at byggeriet går i gang primo 2018. Nogle af de overordnede rammer og visioner for bofællesskabet er:


 • Vi bygger ikke et rækkehuskompleks med et fælleshus - Vi bygger et fælles hjem med private boliger omkring. Det bliver ejerboliger, enten helt fritliggende eller sammenbyggede huse.
 • Vi bygger lavenergi (BR2020) i gode materialer og høj æstetik.
 • Vi bygger og lever fornuftigt, men bæredygtighed er ikke vores identitet - det er fællesskabet til gengæld.
 • Der bliver 29 huse og et stort fælleshus omkring kontroltårnet
 • Området ønskes at blive holdt bilfri og der vil blive lavet en fælles p-plads udenfor bebyggelsen.


Vi holder fællesmøder, hvor vi diskuterer og bliver enige om, hvordan vores fællesskab skal være. Indtil nu har det handlet meget om huse, bebyggelsesplanen, økonomi, osv. Når vi er flyttet ind, vil det også være på fællesmødet, der træffer beslutninger om alt det, der vedrører vores fælles liv.

På fællesmødet arbejder vi på at opnå konsensus. Hvis vi ikke kan komme dertil på et møde, kan vi først beslutte noget på næste fællesmøde. På den måde får man tid til at tænke over tingene. Vores erfaring er, at der tit kommer nye forslag til løsninger, når man har haft en tænkepause.


Du kan også læse mere om Mageløse i denne præsentation, i vores flyer eller ringe til et af medlemmerne. Du finder kontaktoplysningerne her.


LÆS MERE


Her er listet nogle eksterne links med relation til projektet:

 • Furesø Avis har skrevet lidt om Mageløse.

 • VISIONER FOR SYDLEJREN

  Statens Ejendomme A/S og Furesø Kommune har lavet en masterplan for hele det område af Flyvestationen som sælges til boliger. Se det nyeste prospekt her.


  Mageløse har en købsaftale på den grund, der hedder Gårdhavehusene, som ligger lige ved kontroltårnet. Vi mener, dette er den bedste grund, da der er masser af plads og lys. Vi overtager omkring 30.000 kvadratmeter grund hvoraf størstedelen udlægges til fællesområde med køkkenhave, bålplads, shelters og lignende. Bemærk, at masterplanen er et udkast, og at Mageløse derfor har et andet udtryk end i masterplanen. Her kan du se, hvordan vores bebyggelse kommer til at se ud: Bebyggelsesplan og her Tegninger af vores huse.

   

  Foruden vores egen grund og fælleshus vil der også blive opført et kombineret fælleshus og sportshal i den tidligere Hangar 3. Vi glæder os!


  Email os: info@magelose.dk


  Copyright @ All Rights Reserved